top of page

31 Lyrics Place

Ye Ji Suna Lyrics Gadwali Song

Priyanka Meher & V...

Ye Ji Suna Lyrics ...

Tera Nakhra Lyrics

Rohit Chauhan...

Tera Nakhra Lyrics...

Suwa Teri Yaadon Ma - Jubin Nautiyal

Jubin Nautiyal...

Suwa Teri Yaadon M...

Shakuna De

Anjali Khare, Anam...

Shakuna De...

Saree Maa Lyrics

Ritu Rawat & Tarun...

Saree Maa Lyrics...

Saath Maya Ko - Gadwali Song Lyrics

Arvind Singh Rawat...

Saath Maya Ko - Ga...

Lyrical Place

>

Lyrics

>

Garhwali

Ye ji suna

Saas satonya pithonya teru ladik
Bhaag kan futi meru yun dagdi byoo karik
Saas satonya pithonya teru ladik
Bhaag kan futi meru yun dagdi byoo karik
Saas satonya pithonya teru ladik

Arey ye ji suna

Ye ji suna Suna ji meri
Meru bulyu bhi kare dya ji
Kala rang ki pajami sang
Kurti tang laye dya ji

Tera baba ku udhar dinyu
Khaan ni rupeyun ki lagi
Kan kapal futi meru 
Tera dagda byoo kari

Kan kurti par yu dil ayu jo jidd maa adiyun
Aji nayu jamanu ku youth nayu fashion chalyun
Arey fun fuk te fashion chori bhali chizz ni
Kabi taa samon di deva main apni maya ki
Tumara mulaya suit char aisa purana vegya ji

Ye ji suna suna ji meri 
Meru bulyu bhi kare dya ji
Kala rang ki pajami sang
Kurti tang laye dya ji

Tera baba ku udhar dinyu
Khaan ni rupeyun ki lagi
Kan kapal futi meru 
Tera dagda byoo kari

Aji sunu padyun meru galu mera gola haar ni
Arey jhuti tumari maya tumte mesai pyar ni
Arey jikudi cheeri te dekhle haan nauu teru likhyun
Nauu te ni dikhyunu par BP tumharu badhyun

Tumharu pyar ko natija har saal
Nonyaal chaar vegya ji
Ye ji suna suna ji meri 
Meru bulyu bhi kare dya ji
Kala rang ki pajami sang
Kurti tang laye dya ji

Tera baba ku udhar dinyu
Khaan ni rupeyun ki lagi
Kan kapal futi meru 
Tera dagda byoo kari

YE JI SUNA (ये जी सुना) LYRICS HINDI

सास सतोण्या, पितोण्या तेरु लडिक
भाग कान फूटी, मेरु यूं डगड़ी ब्यू करिक
सास सतोण्या, पितोण्या तेरु लडिक
भाग कान फूटी, मेरु यूं डगड़ी ब्यू करिक
सास सतोण्या, पितोण्या तेरु लडिक

अरे ये जी सुना

ये जी सुना, सुना जी मेरी
मेरु बुल्यु भी कर दे जी
काला रंग की पजामी संग
कुर्ती तंग लाए दे जी

तेरा बाबा को उधार दिन्यू
ख़ान नी रुपयों की लगी
कन कपाल फूटी मेरु
तेरा डगड़ा ब्यू करि

कान कुर्ती पर यूं दिल आयु जो जिद में अड़्यू
अजी नयु ज़माना कु यूथ नयु फैशन चल्यू
अरे फन फूक ते फैशन चोरी भली चीज़ नी
कभी ता समोन दी देवा मैं अपनी माया की
तुम्हारा मुलाय सुट चार ऐसा पुराना वेग्या जी

ये जी सुना, सुना जी मेरी
मेरु बुल्यु भी कर दे जी
काला रंग की पजामी संग
कुर्ती तंग लाए दे जी

तेरा बाबा को उधार दिन्यू
ख़ान नी रुपयों की लगी
कन कपाल फूटी मेरु
तेरा डगड़ा ब्यू करि

अजी सुनु पड्युं मेरु गलु मेरा गोला हार नी
अरे झूठी तुम्हारी माया तुमते म्यसै प्यार नी
अरे जीकुड़ी चीरी ते देखले हां नवु तेरु लिख्यू
नवु ते नी दिख्यू पर बीपी तुम्हारु बढ़्यू

तुम्हारु प्यार का नतीजा हर साल
नोन्याल चार वेग्या जी

ये जी सुना, सुना जी मेरी
मेरु बुल्यु भी कर दे जी
काला रंग की पजामी संग
कुर्ती तंग लाए दे जी

तेरा बाबा को उधार दिन्यू
ख़ान नी रुपयों की लगी
कन कपाल फूटी मेरु
तेरा डगड़ा ब्यू करि।

Ye Ji Suna Lyrics ...

Priyanka Meher & V...

रनसिंह बाजो तुररी बाजी
नगाड़ बाजो बाजो |

रनसिंह बाजो तुररी बाजी
रनसिंह बाजो तुररी बाजी
नगाड़ बाजो बाजो
नगाड़ बाजो बाजो |

बाजो रे मुरूली
हुडकी घमाघम
आहा
बाजो रे मुरूली हुडकी घमाघम
बाजो रे मुरूली हुडकी घमाघम
बाजो रे मुरूली हुडकी घमाघम
बाजो रे मुरूली हुडकी घमाघम |

कैसे भाग फुटू भागुनी
भागुनी रे भागी तीले दारू बोला
कैसे भाग फुटू भागुनी
भागुनी रे भागी तीले दारू बोला
पधाना लोंदा गोपाला
गोपाला लोंदा तीले दारु बोला
पधाना लोंदा गोपाला
गोपाला लोंदा तीले दारु बोला |

आ में घुमूनू तुमको मै जी
उत्तराखंड के राज्य में है जी
लम्ब चौडो मेरो खेतो मा हिट ना
मैं सु मा चा यु प्यार बड़ा जी
देवभूमि यहाँ कु नाम है पड़दू
देवो का यहाँ राज है चलनो
शांतिपूर्ण तू राज्य में आरे
गाँव मेरो सबसे ख़ास देखो
ठण्डु हवा चले ठण्डु च पानी
बारह महीने से ठण्ड मनानी
जल्दी से जानी ये जल्दी जग जानी है
दुःख में सारे साथ निभानी है
प्रीत प्यारी रीत सदी बा चलनी
सीदी बोली भाशा मन में लगनी
प्यारा मा के संग तेरे है गोरी
तेरी मेरी जोड़ी सबकू जंचनी |

ऐजा गेल्या मंडाढ लगौला
गौ का सभी लोग भुलौला
ऐजा गेल्या मंडाढ लगौला
गौ का सभी लोग भुलौला
ढोल दमु की धुन मा आज
खूब नाची हम
ढोल दमु की धुन मा आज
खूब नाची हम
बाजुरे
बाजुरे मुरूली हुडकी घमाघम
बाजुरे मुरूली हुडकी घमाघम
बाजुरे मुरूली हुडकी घमाघम
बाजुरे मुरूली हुडकी घमाघम |

ऐ मेरु गोपाला मै के छोड़ के ना जाई
ऐ मेरु गोपाला दिल तोड़ के ना जाई
ऐ मेरु गोपाला मै के छोड़ के ना जाई
ऐ मेरु गोपाला दिल तोड़ के ना जाई
झुटू चा तेरु नौनु सासू
ऐ सासू तेरु नौनु होयेगे झुट्टू
अब जानी नी मेने वेक्या देर
अब जानी नी मेन जानी नी वेके देर |

पधाना लोंडा गोपाला
गोपाला लोंडा तीले दारू बोला
कैसे भाग फुटू भागुनी
भागुनी रे भागी तीले दारू बोला
पधाना लोंडा गोपाला
गोपाला लोंडा तीले दारू बोला |

Ransingh Bajo Lyri...

Priyanka Meher & U...

क्या रूप क्या रंग
सैरी नखरो की खजान
जाणि कै का दिल की
या लै कि जालि जान |

हे दगडियो या बान्द
कु होलि यन बतावा
हे दगडियो या बान्द
कु होलि यन बतावा |

क्या नौ छ
क्या गौं छ
जरा यनु त बिन्गावा
क्या नौ छ
क्या गौं छ
जरा यनु त बिन्गावा |

यु का नखरा देखा
छ क्या बोन
नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग
नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग |

नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग
नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग |

ई बिगरैली बान्द
ते एना त दिखावा
ई बिगरैली बान्द
ते जरा एना त दिखावा |

न हस्दी बचान्दी
यन किले छ बतावा
न हस्दी बचान्दी
यन किले छ बतावा |

यु का नखरा देखा
छ क्या बोन
नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग
नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग |

नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग
नथ बैठणा कु ढंग
नाथ हिटण कु ढंग |

मेरा दगडिया की जाणि छ बरात रे
देखा दगडिया ब्योला बणयु छा |

यु लटका झटको ते
छोडिक इने त आवा
यु लटका झटको ते
छोडिक इने त आवा |

ना हाये न हैलो
अजि कुछ त बोलि जावा
ना हाये न हैलो
अजि कुछ त बोलि जावा |

तुम्हारु हाये मिजाज क्या बोन |

यु सन्काणा कु ढंग
इतराणा कु ढंग
यु सन्काणा कु ढंग
इतराणा कु ढंग |

यु सन्काणा कु ढंग
इतराणा कु ढंग
यु सन्काणा कु ढंग
इतराणा कु ढंग |

सुण पण्डित जी ई दगडी
मेरु टिपडा जुडये दायवा
सुण पण्डित जी ई दगडी
मेरु टिपडा जुडये दायवा |

ई बान्द थे आज
मेरी ब्योलि बणे दयावा
ई बान्द थे आज
मेरी ब्योलि बणे दयावा |

ई का नखरा देखा
छ क्या बोन |

नथ हैसणा कु ढंग
ना बचाणा कु ढंग
लुचि लिगे मेरु मन
तेरु हैंसणो कु ढंग |

नथ हैसणा कु ढंग
ना बचाणा कु ढंग
लुचि लिगे मेरु मन
तेरु हैंसणो कु ढंग |

लुचि लिगे मेरु मन
तेरु हैंसणो कु ढंग
लुचि लिगे मेरु मन
तेरु हैंसणो कु ढंग
लुचि लिगे मेरु मन
तेरु हैंसणो कु ढंग |

Tera Nakhra Lyrics...

Rohit Chauhan...

Kandhi ma dharali Radha, Khair ki ganjyaali Radha.
Mund ma dharali Radha, dyo ringaali supi Radha.
Kandhi ma dharali Radha, Khair ki ganjyaali Radha.
Mund ma dharali Radha, dyo ringaali supi Radha.

Room-jaandi thum Radha, Maitudai manjuli Radha.
Room-jaandi thum Radha, Maitudai manjuli Radha.
Haathu ma lhjyaali Radha, Babulai buhaari Radha.
Haathu ma lhjyaali Radha, Babulai buhaari Radha.
Kandhi ma dharali Radha, Khair ki ganjyaali Radha.
Mund ma dharali Radha, dyo ringaali supi Radha.

Sya dharai okhali Radha, Dhankuto lagauli Radha.
Sya dharai okhali Radha, Dhankuto lagauli Radha.
Sya dharai okhali Radha, Dhankuto lagauli Radha.
Dhankuto lagauli Radha, Dhansaro lagauli Radha.
Dhankuto lagauli Radha, Dhansaro lagauli Radha.
Kandhi ma dharali Radha, Khair ki ganjyaali Radha.
Mund ma dharali Radha, dyo ringaali supi Radha.

Roobsi khutyun Radha, Dhansaro lagauli Radha.
Roobsi khutyun Radha, Dhansaro lagauli Radha.
Gundkhyaali haathyun Radha, Dhankuto lagauli Radha.
Gundkhyaali haathyun Radha, Dhankuto lagauli Radha.
Dhankuto lagauli Radha, Dhansaro lagauli Radha.
Dhankuto lagauli Radha, Dhansaro lagauli Radha.
Jhit-ghadi kutli Radha, Jhit-ghadi baithli Radha.
Jhit-ghadi kutli Radha, Jhit-ghadi baithli Radha.
Khatyun sarouli Radha, Haathyun binauli Radha.
Khatyun sarouli Radha, Haathyun binauli Radha.
Kandhi ma dharali Radha, Khair ki ganjyaali Radha.
Mund ma dharali Radha, dyo ringaali supi Radha.

RADHA (राधा) LYRICS HINDI

काँधि मा धराली राधा, खैर की गँज्याल़ि राधा।
मुण्ड मा धराली राधा, द्यो रिंगाल़ि सुपि राधा।
काँधि मा धराली राधा, खैर की गँज्याल़ि राधा।
मुण्ड मा धराली राधा, द्यो रिंगाल़ि सुपि राधा।

रूम-जाँदि ठुम राधा, मैतुड़ै मँज्युल़ि राधा।
रूम-जाँदि ठुम राधा, मैतुड़ै मँज्युल़ि राधा।
हाथु मा ल्हिज्यैली राधा, बाबुलै बुहारि राधा।
हाथु मा ल्हिज्यैली राधा, बाबुलै बुहारि राधा।
काँधि मा धराली राधा, खैर की गँज्याल़ि राधा।
मुण्ड मा धराली राधा, द्यो रिंगाल़ि सुपि राधा।

स्या धारै ओखल़ि राधा, धनकुटो लगौलि राधा।
स्या धारै ओखल़ि राधा, धनकुटो लगौलि राधा।
स्या धारै ओखल़ि राधा, धनकुटो लगौलि राधा।
धनकुटो लगौलि राधा, धनसरौ लगौलि राधा
धनकुटो लगौलि राधा, धनसरौ लगौलि राधा
काँधि मा धराली राधा, खैर की गँज्याल़ि राधा।
मुण्ड मा धराली राधा, द्यो रिंगाल़ि सुपि राधा।

रूबसी खुट्युन राधा, धनसरौ लगौलि राधा।
रूबसी खुट्युन राधा, धनसरौ लगौलि राधा।
गुँदख्याल़ी हाथ्युंन राधा, धनकुटो लगौली राधा।
गुँदख्याल़ी हाथ्युंन राधा, धनकुटो लगौली राधा।
धनकुटो लगौलि राधा, धनसरौ लगौलि राधा
धनकुटो लगौलि राधा, धनसरौ लगौलि राधा
झिट-घड़ी कुटलि राधा, झिट-घड़ी बैठलि राधा।
झिट-घड़ी कुटलि राधा, झिट-घड़ी बैठलि राधा।
खट्युन सरौलि राधा, हाथ्युंन बिणौली राधा
खट्युन सरौलि राधा, हाथ्युंन बिणौली राधा
काँधि मा धराली राधा, खैर की गँज्याल़ि राधा।
मुण्ड मा धराली राधा, द्यो रिंगाल़ि सुपि राधा।

Radha Garhwali son...

Pandavaas Band...

Suwa teri yaadon ma... 
Suwa teri yaadon ma... 
Dhak dhak karadu dil Khayaloon ma
Meru dhak dhak karadu dil khayaloon ma

Suwa teri yaadon ma... 
Dhak dhak karadu dil Khayaloon ma

Aankhiyon aankhion kya jaadu karige
Mithi mithi chviyun meru dil dhadkegai
Mithi mithi teri baateon ma
Nind uddi jandi meri raateu ma
Haan nind uddi jandi meri raateu ma

Suwa teri yaadon ma
Dhak dhak karadu dil Khayaloon ma

Teri aankhion ma min aaputhe dikhyali
Mann hi mann ma dil tvethai diyali
Dil ki dhadkan tvema 
Teri tasveer meri aankhion ma
Haan har saans teri meri saansu ma

Suwa teri yaadon ma
Dhak dhak karadu dil Khayaloon ma

SUWA TERI YAADON MA (सुवा तेरी यादों मा) LYRICS HINDI

सुवा तेरी यादों मा...  
सुवा तेरी यादों मा...  
धक धक करदु दिल ख़यालों मा  
मेरु धक धक करदु दिल ख़यालों मा  

सुवा तेरी यादों मा...  
धक धक करदु दिल ख़यालों मा  

आंखियों आंखियों क्या जादू करिगे  
मीठी मीठी छवियों मेरु दिल धड़केगै  
मीठी मीठी तेरी बातों मा  
नींद उड़ि जांदी मेरी रातौं मा  
हां नींद उड़ि जांदी मेरी रातौं मा  

सुवा तेरी यादों मा  
धक धक करदु दिल ख़यालों मा  

तेरी आंखियों मा मिन आपुथे दिख्याली  
मन ही मन मा दिल तवेतै दियाली  
दिल की धड़कन त्वेमा 
तेरी तस्वीर मेरी आंखियों मा  
हां हर सांस तेरी मेरी सांसूं मा  

सुवा तेरी यादों मा  
धक धक करदु दिल ख़यालों मा

Suwa Teri Yaadon M...

Jubin Nautiyal...

चला फुलारी फूलों को 
सौदा-सौदा फूल बिरौला

हे जी सार्यूं मा फूलीगे ह्वोलि फ्योंली लयड़ी 
मैं घौर छोड्यावा
हे जी घर बौण बौड़ीगे ह्वोलु बालू बसंत 
मैं घौर छोड्यावा
हे जी सार्यूं मा फूलीगे ह्वोलि

चला फुलारी फूलों को 
सौदा-सौदा फूल बिरौला
भौंरों का जूठा फूल ना तोड्यां 
म्वारर्यूं  का जूठा फूल ना लायाँ 

ना उनु धरम्यालु आगास
ना उनि मयालू यखै धरती 
अजाण औंखा  छिन पैंडा 
मनखी अणमील चौतर्फी 
छि भै ये निरभै परदेस मा तुम रौणा त रा 
मैं घौर छोड्यावा
हे जी सार्यूं मा फूलीगे ह्वोलि

फुल फुलदेई दाल चौंल दे 
घोघा देवा फ्योंल्या फूल 
घोघा फूलदेई की डोली सजली 
गुड़ परसाद दै दूध भत्यूल 

अयूं होलू फुलार हमारा सैंत्यां आर चोलों मा 
होला चैती पसरू मांगणा औजी खोला खोलो मा
ढक्यां  द्वार  मोर देखिकी फुलारी खौल्यां होला

Phulari...

Kavindra Singh Neg...

झन दीया बोज्यू छाना बिलौरी
लागला बिलौरी का घामा
झन दीया बोज्यू छाना बिलौरी
लागला बिलौरी का घामा
हाथे कि कुटली हाथे में रौली
नाके की नथुली नाके में रौली
लागला बिलौरी का घामा
लागला बिलौरी का घामा
झन दीया बोज्यू छाना बिलौरी
लागला बिलौरी का घामा

दुख सुख कती नी होनू च्येली
वाले रुनी ठुल नाना
सास सौर घरा, मै बाब जसा
करला ऊ त्यारा फामा
छाना बिलौरी जाणों छौ च्येली
छाना बिलौरी जाणा
न्हे ज्यूला बोज्यू छाना बिलौरी
लागला बिलौरी का घामा
आसीस देयां भिटणे रैय्यां
लागला बिलौरी का घामा
न्हे ज्यूला बोज्यू छाना बिलौरी
लागला बिलौरी का घामा
आसीस देयां भिटणे रैय्यां
लागला बिलौरी का घामा

हम जानू बौज्यू हमर, ससुर का देस
चौ गंगा का पार जानू, स्वामी का मुलुक
बौज्यू की नगरी छूटी, ईजा को आंचलो
भै भैनो को साथ छूटो, सखियों का साथ
शकुन दे, शकुन दे, शकुन ए काज

जब तक रौली च्येली, गंगा ज्यू की धार
सूरजे की ज्योत रौली, धरती आगास
जब तक औने रौला, जेठ, आसाढ़, फाग,
तब तक रौलो त्यार अमर सुहाग।

शकुन दे, शकुन दे, शकुन ए काज
शकुन दे
शकुन दे
शकुन दे

Shakuna De...

Anjali Khare, Anam...

Phool hajoori khili re jawani baan chhe kya baan ma  
Dwi nage ki phooli naakhe ma jhumka jhuli kaan ma  

Phool hajoori khili re jawani baan chhe kya baan ma  
Dwi nage ki phooli naakhe ma jhumka jhuli kaan ma  
Na pandra pachees ki lagchhi jawani. Bees ki  
Bhali batuni chat bata  
Lagchhi bhote natkhata.  

Phool hajoori khili re jawani baan chhu main baan ma  
Dwi nage ki phooli naakhe ma jhumka jhuli kaan ma  
Dwi beesi umar meri main chhu pahaadon ki cheli 
Ghatti mati chaaha pilolu chool main dhari ro kiteli  

Chaar choodi main dwi kaangan khut main payal cham chama  
Myor pahaadi pichodi odi halka kamar thoom thuma  
Chaar choodi main dwi kaangan khut main payal cham chama  
Myor pahaadi pichodi odi halka kamar thoom thuma  
Ek do teen main aghil be tu pachin main  
Haath pakad hit mero aur naach mask been  

Main naachuli tyaar dagad halka kamar tori ki  
No no choodi myar haath ma khwar pichodi odi ki  

Are main naachuli tyaar dagad halka kamar tori ki  
No no choodi myar haath ma khwar pichodi odi ki  
Are main naachuli tyaar dagad halka kamar tori ki  
No no choodi myar haath ma khwar pichodi odi ki  
No gaje dhameli kamar ghagri ghumulo phara phar  
Bajlo maskbeen aur dagad main damo nangaar  

Paloori daala phyoli jaisi haaye re jawani room jhuma  
Halki jaani jhumka teri jab hi ta chhe thoom thoom  

Paloori daala phyoli jaisi haaye re jawani room jhuma  
Halki jaani jhumka teri jab hi ta chhe thoom thoom  
Paloori daala phyoli jaisi haaye re jawani room jhuma  
Halki jaani jhumka teri jab hi ta chhe thoom thoom  
Na koshi ko dhaar main. Almora bazaar main  
Hai hello tu ke gai chhe din oo eyatwar main.  

Phyoli jaisi meri jawani sabu ka main mann ma  
Been cream powder lagai mukhdi meri cham chama  
Phyoli jaisi meri jawani sabu ka main mann ma  
Been cream powder lagai mukhdi meri cham chama  
Pahaadi nathuli naakhem kaal suruma aankhum  
Kaanuma kanphool mera khut pejebi chhoma choom ho ho ho  

Dhaai haathe dhameli lagire ton tyaara phone ka  
Jo jaag tu ja chhe chhori. Wa aaje je raunak  
Dhaai haathe dhameli lagire ton tyaara phone ka  
Jo jaag tu ja chhe chhori. Wa aaje je raunak  
Mool mool yo tyaar hasan pure pahaadi tyaar fashion  
Aaj kal pahaad fun tve dekhi bole re man.

Phool hajoori khili re jawani baan chhe kya baan ma  
Dwi nage ki phooli naakhe ma jhumka jhuli kaan ma  
Na pandra pachees ki lagchhi jawani. Bees ki  
Bhali batuni chat bata  
Lagchhi bhote natkhata.  

Phool hajoori khili re jawani baan chhu main baan ma  
Dwi nage ki phooli naakhe ma jhumka jhuli kaan ma  
Dwi beesi umar meri main chhu pahaadon ki cheli
Ghatti mati chaaha pilolu chool main dhari ro kiteli 

PHOOL HAJURI (फूल हाजूरी) LYRICS HINDI

फूल हाजूरी खिली रे ज्वानी बान छे क्या बान मा 
द्वी  नगे की फूली नाखे मा झुमका झूली कान मा 

फूल हाजूरी खिली रे ज्वानी बान छे क्या बान मा 
द्वी  नगे की फूली नाखे मा झुमका झूली कान मा 
ना पंद्रा पच्चीस की लागछी ज्वानी। बीस की 
भली बतुनी चट बटा  
लागछी भोते नटखटा। 
  
फूल हाजूरी खिली रे ज्वानी बान छू मै  बान मा 
द्वी  नगे की फूली नाखे मा झुमका झूली कान मा 
द्वी बीसी उमर मेरी  मैं छू पहाड़ों की चेली 
घट्टी मटी चाहा पिलोलू  चूल मै धरी रो कितेली 

चार चूड़ी मै द्वी कांगन खुट मै पायल छम छमा
म्योर पहाड़ी पिछोड़ी ओडी हल्का कमर ठूम ठुमा।
चार चूड़ी मै द्वी कांगन खुट मै पायल छम छमा
म्योर पहाड़ी पिछोड़ी ओडी हल्का कमर ठूम ठुमा। 
एक दो तीन मैं अघिल बे तू पछिन मै। 
हाथ पकड़ हिट मेरो और नाच मास्क बीन

मै नाचुली  त्यार दगड़ हल्के कमर तोड़ी की। 
नो नो चूड़ी म्यार हाथ मा ख्वार पिछोड़ी ओडी की।    

अरे मै नाचुली  त्यार दगड़ हल्के कमर तोड़ी की। 
नो नो चूड़ी म्यार हाथ मा ख्वार पिछोड़ी ओडी की।    
अरे मै नाचुली  त्यार दगड़ हल्के कमर तोड़ी की। 
नो नो चूड़ी म्यार हाथ मा ख्वार पिछोड़ी ओडी की।    
नो गजे धमेली कमर घागरी घुमुलो फरा फर
बाजलो मस्कबीन और दगड़ मै  दमों नांगार। 
 
पालूरी डाला फ्योली जैसी हाय रे ज्वानी रूम झूमा  
हल्की जानी झुमुका तेरी जब ही ट छे ठूम ठूम 

पालूरी डाला फ्योली जैसी हाय रे ज्वानी रूम झूमा  
हल्की जानी झुमुका तेरी जब ही ट छे ठूम ठूम 
पालूरी डाला फ्योली जैसी हाय रे ज्वानी रूम झूमा  
हल्की जानी झुमुका तेरी जब ही ट छे ठूम ठूम 
ना कोशी को धार मैं। अल्मोड़ा बजार  मै
हाई हेलो तू के गै छे दिन ऊ एयतवार मै।   
      
फ्योली जैसी मेरी ज्वानी सबू का में मन्न मा   
बीन किरिम पोडर लगाई मुखड़ी मेरी चम चमा  
फ्योली जैसी मेरी ज्वानी सबू का में मन्न मा   
बीन किरिम पोडर लगाई मुखड़ी मेरी चम चमा  
पहाड़ी नथुली नाखेम काल सुरुमा आखूम
कानुमा कनफूल मेरा खुट पेजेबी छूमा छूम हो हो हो
    
ढाई हाथे धमेली लागिरे टोन त्यारा फोन का 
जो जाग तू जा छे छोरी। वा आजे जे रौनक 
ढाई हाथे धमेली लागिरे टोन त्यारा फोन का 
जो जाग तू जा छे छोरी। वा आजे जे रौनक 
मूल मूल यो त्यार हसण पुरे पहाड़ी त्यर फैंसन
आज कल पहाड़ फन त्वे देखी बोले रे मन।

फूल हाजूरी खिली रे ज्वानी बान छे क्या बान मा 
द्वी  नगे की फूली नाखे मा झुमका झूली कान मा 
ना पंद्रा पच्चीस की लागछी ज्वानी। बीस की 
भली बतुनी चट बटा  
लागछी भोते नटखटा।

फूल हाजूरी खिली रे ज्वानी बान छू मै  बान मा 
द्वी  नगे की फूली नाखे मा झुमका झूली कान मा 
द्वी बीसी उमर मेरी  मैं छू पहाड़ों की चेली 
घट्टी मटी चाहा पिलोलू  चूल मै धरी रो कितेली

Phool Hajuri Lyric...

Mahesh Kumar & May...

बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं, हो
बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं, हो
बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं गाड़ी मां
बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं गाड़ी मां
लगुदु छु कमाल मैं त साड़ी मां |

कतगे छुविं लगानी छा पहाड़ी मां
कतगा छुविं लगानी छा पहाड़ी मां
कु होली सा बांद खड़ी साड़ी मां |

तेरी मेरी मेरी तेरी प्रीत नी रे होणी
बड़ी बुबा की नौनी छौं मैं हाथ कतै नी औणी
तेरी मेरी मेरी तेरी प्रीत नी रे होणी
बड़ी बुबा की नौनी जौं मैं हाथ कतै नी औणी |

पौड़ी की बांद छै तु पता करियाली
टिहरी की नथ मु लयोलु तेरी सौं बोलियाली
तेरा गेल मैं नी औण हो
जोगी का तू जनि दिखांद हो
तेरा गेल मैं नी औण गाड़ी मां
जोगी का तू जनि दिखांद दाडी मां
नजर ना लगौ तू मेरी साड़ी मां |

बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं गाड़ी मां
बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं गाड़ी मां
लगुदु छु कमाल मैं त साड़ी मां |

टिहरी की नौनी या घासपट्टी वाली तू
या जोश दिखौणी या सबौ बतौणी
त्वे जनि बांद कखी नी होणी
अरे की तू चितौणी, अरे की तू चितौणी,
तेरा मेरा प्यार चर्चा छ आम
पर त्वैन लगाईं मवासी च घाम
तेरी गैल्याणी मैं जीजा माणदी
पर तू कब लयोली बल ब्यो कु नाम
लौंडा सारा नचण क तैयार
YJ में सबकी Beat मां यार
पहाड़ का स्टार सारा दोस्त बुलौलु मैं
कच्ची पक्की लगली लगातार, नाचो |

नाचो |

अगिने पिछने, पिछने अगिने तेरा घुमणुं छौ
लौडौं ते में फुंड करमाली त्वेत देखणु छौं
अगिने पिछने, पिछने अगिने तेरा घुमणुं छौ
लौडौं ते में फुंड करमाली त्वेत देखणु छौं |

बैर न तू कर छोरा रोमियो न बण तू
सैरा गौं मां छुवि हो जाली, हाथ जोड़णु छुं
चल बैठी कॉफ़ी प्योला हो
मिठी- मिठी छुवि लगौला हो
चल बैठी कॉफ़ी प्योला गाड़ी मां
मिठी- मिठी छुवि लगौला गाड़ी मां
लगदी बड़ी कमाल सच्ची साड़ी मां |

बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं गाड़ी मां
बडदू जतौदुं छोरा अपुथैं गाड़ी मां
लगुदु छु कमाल मैं त साड़ी मां |

Saree Maa Lyrics...

Ritu Rawat & Tarun...

ओटूवा बेलेणा ...ओटूवा बेलेणा मेरी रश्मि रुमैला
                 ओटूवा बेलेणा...
ओटूवा बेलेणा ...ओटूवा बेलेणा मेरी रश्मि रुमैला
                 ओटूवा बेलेणा...

जायान बागीता ऐजाणु खेलेणा मेरी रेशमी रुमैला ऐजाणु खेलेणा
जायान बागीता ऐजाणु खेलेणा मेरी रेशमी रुमैला ऐजाणु खेलेणा

ताकुलू ऊनी कु ताकुलू ऊनी कु मेरी रश्मि रूमेला ताकुलू ऊनी कु
ताकुलू ऊनी कु ताकुलू ऊनी कु मेरी रश्मि रूमेला ताकुलू ऊनी कु

जायांन बगीता उज्यालु जुनी कु मेरी रश्मि रूमेला उज्यालु जुनी कु
जायांन बगीता उज्यालु जुनी कु मेरी रश्मि रूमेला उज्यालु जुनी कु

बेडू पक्या बोरू-बेडू पक्या बोरू मेरी रश्मि रूमेला बेडू पक्या बोरू
बेडू पक्या बोरू-बेडू पक्या बोरू मेरी रश्मि रूमेला बेडू पक्या बोरू

उज्यालू जुनीकू मै याखुल्या डोरू मेरी रश्मि रूमेला मै याखुल्या डोरू
उज्यालू जुनीकू मै याखुल्या डोरू मेरी रश्मि रूमेला मै याखुल्या डोरू

चीने इ भड़ेती, चीने इ भड़ेती मेरी रश्मि रूमेला चीने इ भड़ेती
चीने इ भड़ेती, चीने इ भड़ेती मेरी रश्मि रूमेला चीने इ भड़ेती

तू याखुल्या डोरू मी दियुलू आडेथि मेरी रश्मि रूमेला मी दियुलू आडेथि
तू याखुल्या डोरू मी दियुलू आडेथि मेरी रश्मि रूमेला मी दियुलू आडेथि

पाणी को गाजर पाणी को गाजर मेरी रश्मि रूमेला पाणी को गाजर
पाणी को गाजर पाणी को गाजर मेरी रश्मि रूमेला पाणी को गाजर

कन भलू लगादु नोगाऊ बाजार मेरी रश्मि रूमेला नोगाऊ बाजार
कन भलू लगादु नोगाऊ बाजार मेरी रश्मि रूमेला नोगाऊ बाजार

ओटूवा वेलेणा ओटूवा वेलेणा मेरी रश्मि रुमैला ओटूवा वेलेणा
ओटूवा वेलेणा ओटूवा वेलेणा मेरी रश्मि रुमैला ओटूवा वेलेणा
अम्बे से अम्बे से

जायान बागीता ऐजाणु खेलेणा मेरी रेशमी रुमैला ऐजाणु खेलेणा
जायान बागीता ऐजाणु खेलेणा मेरी रेशमी रुमैला ऐजाणु खेलेणा
शबाशे शबासे

Otuwa Balen...

Narendra Singh Neg...

Saathi le baandhi rakhnu saathi le baandhi rakhnu  
O saath maya kule  
Angwaalyun maa kasi rakhnu O sath maya kule  
Saathi le baandhi rakhnu O sath maya kule  
Angwaalyun maa kasi rakhnu O sath maya kule  

Yani dagudo rau...  
Yani dagudo rau...  
Saathi le baandhi rakhnu O sath maya kule  
Angwaalyun maa kasi rakhnu O sath maya kule  

Teri uthidyumaan haansi ho meri...  
Meri aankhyoon maa aansu tera...  
Teri uthidyumaan haansi ho meri...  
Meri aankhyoon maa aansu tera...  
Teri aankhyon maa sadain rau supinya mera...  
Meri zikudi maa bhi twi rau... yaad teri... yaad teri...  

Saathi le baandhi rakhnu O sath maya kule  
Angwaalyun maa kasi rakhnu O sath maya kule  

Teri gauli maa meri baduli...  
Sang teru meru rali ghanduli...  
Teri gauli maa meri baduli...  
Sang teru meru rali ghanduli...  
Meri saathini hamaro janmo ku sath  
Aakhiri saanson talai rau haathu maa haath... haathyoon maa haath...  
Saathi le baandhi rakhnu O sath maya kule  
Angwaalyun maa kasi rakhnu O sath maya kule  
Saathi le baandhi rakhnu O sath maya kule  
Angwaalyun maa kasi rakhnu O sath maya kule.

SATH MAYA KU (साथ माया कु) LYRICS HINDI

साथी ले बांधी रखणु साथी ले बांधी रखणु
ओ साथ माया कुले
अंगवाल्युं मा कसि रखणु ओ साथ माया कुले
साथी ले बांधी रखणु ओ  साथ माया कुले
अंगवाल्युं मा कसि रखणु ओ साथ माया कुले

यनि दगूड़ो रौ.....
यनि दगूड़ो रौ.....
साथी ले बांधी रखणु ओ  साथ माया कुले
अंगवाल्युं मा कसि रखणु ओ साथ माया कुले

तेरी वंठिड़युमां हैंसि हो मेरी ...
मेरी आंख्यूँ मा आंसू तेरा ...
तेरी वंठिड़युमां हैंसि हो मेरी ...
मेरी आंख्यूँ मा आंसू तेरा ...
तेरी आंख्युं मा सदैं रौ सुपिन्या मेरा..
मेरी जिकुड़ी मा भी त्वी रौ...याद तेरी....याद तेरी....

साथी ले बांधी रखणु ओ  साथ माया कुले
अंगवाल्युं मा कसि रखणु ओ साथ माया कुले

तेरी गौलि मा मेरी बाडुळि... 
संग तेरु मेरु राळी घंडुळी...
तेरी गौलि मा मेरी बाडुळि... 
संग तेरु मेरु राळी घंडुळी...
मेरी साथीणी हमारो जन्मों कु साथ
आखिरी साँसों तलै रौ हाथु मा हाथ..हाथ्यूँ मा हाथ...
साथी ले बांधी रखणु ओ  साथ माया कुले
अंगवाल्युं मा कसि रखणु ओ साथ माया कुले
साथी ले बांधी रखणु ओ  साथ माया कुले
अंगवाल्युं मा कसि रखणु ओ साथ माया कुले.

Saath Maya Ko - Ga...

Arvind Singh Rawat...

Kan k holu yo pahado ko vikas 
Me Padiyun ch ee soch ma,
Apni sanskriti , dev devta, Pittar kuda chodhe k, pahado ki Godh maa,
Oooo sb jana chinn kam Suvidhaon se
Behtar zindagi ki khooj maa
Behtar zindagi ki khooj maa

Saam daam, bhed dand
Yeh dev lok naam uttarakhand,
Hai devto ka vaas is jagah pe
Fir kyu ho raha vinash ka prachand,
Hai dev bhoomi naam 
Dhaam se prachand ho rahi hai
Hai naam me likha hua yeh khand 
Jameen bik rahi 
Yea bhoomi khand-khand ho rahi hai,
Woh raaste purane saadagi kai
Vikas naam pe tabhae ho rahi hai,
Maati bikk rahi hai moal bhav pe
Or yeh boltey ki kya kamai ho rahi hai,
Sukoon ki talash me Nadi Pahad bik chuke hai
or IG ki reel me nazaron ki waah waahi ho rahi,
Tabhai ho rahi hai
Tabhai ho rahi hai

Pahad khod kai zamin ban rahi hai
Ped kaat ke yeh roade mile ban rahi hai
Najane kis disha me kho chuke hai hum 
Roshni ko bech k nadi yh sari jheel ban rahi hai,
Khabar khule pata chala ki ped kat rhe hai
Pahad bikk chuke Zameen name pe
Yeh khet batt rahe hain,
In vadiyo me mool to nivasi ab bache nahi
Suna pahad me pahadi ghatt rahe hain.

Abhi samey hai jaag le 
Abhi samay hai mang le
Yeh zidd bana tu thaan le
Ek kadam ka fasla hai
Maan jeet ese tu chalaang le,
Jaa kr guzar tu esa kaam 
Aane wali pheedi tera name le,
Bachana hai zamee-pahad, nadi-hawa
Purkho ki parampara or yeh dhaam reh,
Falaani hai kala yeh dubati jo sanskriti
Pahadi hone ka he bas junoon hai,
Mai maang kar raha hu apni bhoomi ki
Yeh devato ka bhi sukoon hai,
Aapdaye ho rahi hai dar-pe-dar
Ab to mangti yeh bhoomi bhi kanun hai,,,

Pahad ki jawani or pahad ka yeh paani
Likhi hue yeh dastaan kahaniya purani,
Na kaam ayenge pahad ke
Najane kese kismaty buri hai humne pali...

Kan k holu yo vikas 
Kiley ni hou me ab udaas
Kan k khaulu me anaj,
Kiley ni bhujdi pungdo ki yh pyaas
Kan k bachla apna kuuda
Kiley ni hondu ab nivas,
Kan k bachli apne bolii
Kan h badhulu yo samaj,
Keley ni jaagaro ko ab riwaj
Kan k uthali dhol-dhono ki woh awazz,
Kiley ni sarkar te daroo ka Aabhas
Kan k daini chi ye Bharo the aawas,
Meraa kheto me prakash, 
Mero devo ka aakash,
Dev bhoomi maa majar
Dev bhoomi maa prahaar,
Dharm dharm bol k
Aadharmi cha sarkaar,
Aapda ma seva ni 
Kedar maa uutharna chi yo thaar,
4 dhaam 4 dhaam 
Dhong, sabka mann maa bas vyapar,

Pahad pahad pahad 
Prahar prahar prahar
Sarkar sarkar sarkar 
Naa kar naa kar naakar
Har-bar har-bar har-bar

Jai jai kara mere Himalaya 
Himalaya teri jai jai kara
Mera Himalaya 

MERO PAHAD (मेरो पहाड़) LYRICS HINDI

कन के होलू यो पहाड़ों को विकास  
में पड़ियूं छ इस सोच में,  
अपनी संस्कृति, देव देवता, पितर कुदा छोड़े के, पहाड़ों की गोद में,  
ओह सब जाना छिन्न कम सुविधाओं से,  
बेहतर जिंदगी की खोज में,  
बेहतर जिंदगी की खोज में।

साम, दाम, भेद, दंड,  
ये देवलोक नाम उत्तराखंड,  
है देवतों का वास इस जगह पे,  
फिर क्यों हो रहा विनाश का प्रचंड।  
है देव भूमि नाम, धाम से प्रचंड हो रही है,  
है नाम में लिखा हुआ यह खंड,  
जमीन बिक रही, ये भूमि खंड-खंड हो रही है,  
वो रास्ते पुराने सादगी के,  
विकास नाम पे तबाही हो रही है।  
माटी बिक रही है मौल भाव पे,  
और ये बोलते की क्या कमाई हो रही है,  
सुकून की तलाश में नदी पहाड़ बिक चुके हैं,  
और IG की रील में नज़ारों की वाह वाही हो रही।  
तबाही हो रही है,  
तबाही हो रही है।

पहाड़ खोद के ज़मीन बन रही है,  
पेड़ काट के ये रोड मील बन रही हैं,  
न जाने किस दिशा में खो चुके हैं हम,  
रोशनी को बेच के नदी ये सारी झील बन रही हैं।  
खबर खुले, पता चला की पेड़ कट रहे हैं,  
पहाड़ बिक चुके ज़मीन नाम पे,  
ये खेत बट रहे हैं।  
इन वादियों में मूल तो निवासी अब बचे नहीं,  
सुना पहाड़ में पहाड़ी घट रहे हैं।

अभी समय है, जाग ले,  
अभी समय है, मांग ले,  
ये ज़िद्द बना तू ठान ले,  
एक कदम का फासला है,  
मान जीत ऐसे तू छलांग ले।  
जा कर गुज़र तू ऐसा काम,  
आने वाली पीढ़ी तेरा नाम ले।  
बचानी है ज़मी-पहाड़, नदी-हवा,  
पुरखों की परंपरा और ये धाम रहे।  
फलानी है कला, ये डूबती जो संस्कृति,  
पहाड़ी होने का हे बस जुनून है।  
मैं मांग कर रहा हूँ अपनी भूमि की,  
ये देवतों का भी सुकून है।  
आपदाएं हो रही हैं दर-पे-दर,  
अब तो मांगती ये भूमि भी कानून है।

पहाड़ की जवानी और पहाड़ का ये पानी,  
लिखी हुई ये दास्तान, कहानियाँ पुरानी।  
ना काम आएंगे पहाड़ के,  
नजाने कैसे किस्मतें बुरी हैं हमने पाली।

कन के होलू यो विकास,  
किले नि होउं में अब उदास।  
कन के खाउलुं में अनाज,  
किले नि भुजदी पुंगड़ों की ये प्यास।  
कन के बचला अपना कुड़ा,  
किले नि होन्दुं अब निवास।  
कन के बचली अपने बोली,  
कन हो बढलु यो समाज।  
केले नि जागरों को अब रिवाज,  
कन के उठली ढोल-ढोनों की वो आवाज़।  
किले नि सरकार ते दरू का आभास,  
कन के दैनी चि ये भारो थे आवास।  
मेरा खेतों में प्रकाश,  
मेरो देवों का आकाश।  
देव भूमि में मजार,  
देव भूमि में प्रहार।  
धर्म धर्म बोल के,  
आधर्मी च सरकार।  
आपदा में सेवा नी,  
केदार में उठारणा चि यो थार।  
चार धाम, चार धाम,  
ढोंग, सबका मन में बस व्यापार।

पहाड़ पहाड़ पहाड़,  
प्रहार प्रहार प्रहार।  
सरकार सरकार सरकार,  
ना कर, ना कर, ना कर।  
हर-बर, हर-बर, हर-बर।

जय जय कारा मेरे हिमालय,  
हिमालय तेरी जय जय कारा।  
मेरा हिमालय!

Mero Pahad Lyrics ...

Fidato...

bottom of page